Performance i forbindelse med udstillingen Poly- i Vordinborg Stationsbygning
Kreative aktiviteter i Vordinborg Stationsbygning
Stationsbygningen er blevet et nyt samlingssted for beboerne i Vordingborg

Vordingborg - Et samlingspunkt for kreativitet, dannelse og iværksætteri

Kunde: Vordingborg Kommune

Periode: 2019-2021

Arbejde:

Aktivering af Vordingborg Stationsbygning med kultur, musik, dannelse og iværksætteri fordelt på stationsbygningens tre etager.

Projektet:

Den centralt placerede stationsbygning skulle omdannes til et fællesskab for unge og kreative sjæle  i Vordingborg Kommune. Der skulle etableres øvelokaler i kælderen, videreudvikles på campuscaféen i stuen, skabes et koncept for ventesalen, samt etableres et kreativt iværksættermiljø på første sal.

Formålet var at skabe et rum for udfoldelse af kreative og kunstneriske projekter, nye fællesskaber med fokus på almendannelse, og et sted for kommunens musikalske vækstlag.

Resultater:

  • Fejring af den nye stationsbygning i sommeren 2021, hvor brugerne af huset viste sig frem for hele byen med workshops, koncerter, talks og performances.
  • Oprettelse af en forening bestående af repræsentanter fra hver af etagernes funktioner for at sikre en fælles udvikling af den samlede bygning og af fremtidige aktiviteter.
  • Stationsbygningens ventesal blev omdannet til udstillingsrummet ‘Poly-’ med fire forskellige udstillinger i løbet af et år. Udstillingsrummet blev kurateret af den lokale kunstner Dina Lundvall og støttet af Statens Kunstfond.