Åbningsevent på Tagensbo Skole i Nordvest hvor beboere og lokalsamfund blev inviteret
Børn og voksne til stort åbningsevent på Tagensbo Skole
Performance med samba dans, hvor skolens elever var inviteret til at danse med

Tagensbo Skole - et nyt kvarterhus i Nordvest

Kunde: Områdefornyelsen Nordvest

Periode: 2019-2021

Arbejde:

Udvikling af et brugerdrevet kvarterhus på Tagensbo Skole i København NV gennem opbygning af kapacitet hos og organisering af lokale aktører.

Projektet:

I Københavns Nordvestkvarter ligger Tagensbo Skole, der med en progressiv skoleleder i front, har et ønske om at være mere end blot en skole for det omgivende lokalsamfund. 

Skolen havde et ønske om at inddrage lokale foreninger og institutioner i skolens dagligdag ved at omdanne skolens faciliteter til et kvarterhus, som vil være åbent for områdets beboere efter skoletid. På den måde vil de flotte faciliteter ikke stå ubrugt hen, men i stedet blive et samlingspunkt for bydelen.  

Kvarterhuset blev bygget op i tæt samarbejde mellem Vida Local,  skoleleder Tommy Christiansen, Områdefornyelsen Nordvest og en større gruppe engagerede, lokale kræfter.

Resultater:

  • Afholdelse af åbent hus-arrangement, hvor eksisterende brugere af skolen og andre lokale viste sig selv og skolens faciliteter for lokalsamfundet.
  • Etablering af en lokalt forankret aktivitetsgruppe, der skal sikre udviklingen og afholdelsen af aktiviteter og større arrangementer, der kan samle lokalmiljøet på Tagensbo Skole.
  • Skolen fik politisk opmærksomhed og er udnævnt til en pilotskole, der fremover skal eksperimentere med nye former for anvendelsesmuligheder af skolens faciliteter. Hertil er der også oprettet en ny stilling som Kvarterhus-koordinator.