Introduktionsmøde på Sydhavnen i Aarhus med præsentation af lokalplan for området
Sydhavnen 1
Sydhavnen 2

Sydhavnskvarteret - Sammen om Sydhavnen

Kunde: A. Enggaard A/S

Periode: 2020 - 2024

Arbejde:

Etableringen af et bylivskontor, der skal sikre en mangfoldig og involverende udvikling af området med plads til både erhvervsdrivende, kreative virksomheder, udøvende kunstnere og socialt udsatte.

Projektet:

Sydhavnskvarteret skal i fremtiden stå som et moderne og urbant erhvervsområde med en attraktiv beliggenhed midt i Aarhus. En bydel med plads til kunst, kulturproduktion og bevægelse, erhverv, tusindvis af nye arbejdspladser, social mangfoldighed og et aktivt byliv. 

I samarbejde med A. Enggaard A/S og Rum3 Studio har vi været i dialog med de forskellige foreninger og fællesskaber, der allerede eksisterer i Sydhavnen for at høre deres holdninger til områdets udvikling. Dette har ledt os til etableringen af et bylivskontor, som vil have ansvaret for Sydhavnens kulturelle og sociale aktiviteter. 

Udviklingen af bylivskontoret er defineret ud fra tre parametre: bylivsaktiviteter kommunikation og organisering. Vida Local har det overordnede ansvar for organiseringen og vil skabe en kommende foreningen for alle lejere. Arbejdet består bl.a. af bestyrelsesmøder, strategiudvikling, involvering af interessenter og etablering af partnerskaber.

Resultater:

  • Etablering af bylivskontorets team, bestående af Jesper fra Vida Local, Camilla fra A. Enggaard A/S og Peter fra Rum3 Studio, som vil være tilstede, indtil der kan dannes en formel og forpligtende organisering med repræsentanter fra de forskellige brugergrupper.
  • Igangsættelse af en arbejdsgruppe med repræsentanter fra de forskellige brugergrupper i området (socialt udsatte, kreative erhverv og kommercielle lejere), som skal være med til at præge Sydhavnens aktiviteter nu og i fremtiden.