Aktiviteter foran Slangerup Rådhus, bålhygge og ildshow fra Erik Ejegod Spejderne
Slangerup 2
Slangerup 3

Slangerup - Sammen om Slangerup

Kunde: Frederikssund Kommune

Periode: 2021

Arbejde:

Kickstarte udviklingen af kulturtiltag i Slangerup med det formål at organisere og opbygge kapacitet hos borgerne samt gennem en bred involvering at aktivere de menneskelige ressourcer og fysiske faciliteter i Slangerup.

Projektet:

Frederikssund Kommune ønskede at engagere byens kulturelle nøgleaktører i en samtale om ønsker og behov for udviklingen af kulturen i Slangerup. 

Med udgangspunkt i aktørernes ønsker blev det besluttet at handle på kulturen frem for at tale om den. Derfor blev det i fællesskab mellem aktørerne besluttet at bruge kræfterne på at arrangere og afholde en kulturaften halvanden måned senere – Slangerup Side by Side. Arrangementet resulterede i nye samtaler og samarbejder på tværs i byen og skabte grobund for flere fremtidige lignende initiativer.

Resultater:

  • Etablering af et bredt forankret kulturnetværk bestående af kunstnere, sports- og kulturforeninger, erhvervsdrivende og institutioner med det formål at videreudvikle kulturtiltag ved projektets afslutning.
  • Aktivering af kommunens nye online platform til borgerinvolvering, CitizenLab.
  • Oprettelse, udvikling og afholdelse af en ny kulturaften under navnet ‘Slangerup Side by Side’, hvor 27 forskellige aktører viste sig frem på 17 forskellige lokationer i Slangerup.
  • Rapport, der beskrev processen, præsenterede Slangerup Side by Side samt fremlagde nøgleaktørernes ønsker og behov for et fremtidigt kulturliv i Slangerup.