Kulturbegivenhed i Lokstallarna med performances
Teaterforestilling for børn og familier
Åbningsfest med et musik, optrædener og væld af andre kulturelle tilbud

Lokstallarna - Kulturens bydel

Kunde: Jernhusen og Malmö Stad

Periode: 2018-2020

Arbejde:

Aktivering af de gamle haller og murstenshuse med det formål at omdanne Lokstallarna til et socialt og kulturelt samlingspunkt.

Projektet:

Lokstallarna er et område i Kirseberg i det nordøstlige Malmö, hvor jernbaneskinner i over 100 år er blevet repareret. Hidtil har området været lukket for offentligheden, men henover de næste 5-10 år skal de gamle haller og murstenshuse åbnes op for lokale borgere og besøgende. Lokstallarna skal omdannes til et mangefacetteret sted for boliger, aktiviteter og et rigt byliv.

Vida Local gik i dialog med lokale nøgleaktører og interessenter for at få en forståelse for brugernes behov og ønsker for det fremtidige Lokstallarna. Dette lagde grundstenene for en kulturel begivenhed i området i forbindelse med den årlige kulturnat i Kirseberg “Backanatten” i 2018. Over 2000 mennesker oplevede aktiveringen af Lokstallarna, som blev en katalysator for en større samskabende byudvikling, der skal forbinde det centrale Malmö med den nordøstlige bydel. 

I dag findes blandt andre biavlere, scenebyggere, illustratorer, en madformidler, et kafferi og danse- og musikstudier. Målet er, at Lokstallarna skal rumme 3500 nye beboere, to folkeskoler, en park og en klynge af kreative erhverv, som skal fylde området med bevægelse og liv.

Resultater:

  • Projektet giver Lokstallarna en kulturel og social værdi, som er med til at skabe områdets identitet og særegenhed med formål om at tiltrække lokale borgere såvel som besøgende til området.
  • Involveringen af lokale aktører samler og skaber samarbejder på tværs af institutioner, virksomheder og kulturelle kræfter fra området.