Koncert og performances på Tunnelfabrikken i Nordhavn i forbindelse med Åben Festival
Koncert til Åben Festival 2021
Deltagere foran lysinstallation til Åben Festival 2021

Kulturdistriktet - Kulturudvikling på Østerbro og i Nordhavn

Kunde: Kulturdistriktet

Periode: 2020 -

Arbejde:

Implementere flere rekreative områder og kulturelle tilbud, der skaber mere liv og flere fællesskaber på Østerbro og i Nordhavn.

Projektet:

Kulturdistriktet er en sammenslutning af kunstnere, foreninger og institutioner fra Østerbro og Nordhavn, som er gået sammen om at fremme og synliggøre kulturlivet i bydelene. I samskabelse med lokale aktører faciliterer de en række kulturelle aktiviteter for lokale borgere og besøgende og har et ønske om at gøre Østerbro og Nordhavn til Københavns nye kulturdistrikt.

Kulturdistriktet er en af Vida Locals faste kunder og partnere. Vi har en fælles tro på, at kultur er driver for at skabe mere liv i byer, og at det er de lokale, som er eksperterne på deres lokalområde. Sammen deler vi viden, erfaringer og metodiske tilgange vedrørende byudvikling, borgerinddragelse og creative placemaking og implementerer det i løbende aktiviteter lokalt forankret på Østerbro og Nordhavn. Målet er at løfte kulturlivet og skabe stærke fællesskaber og flere attraktive områder i det nye kulturdistrikt.

Resultater:

  • Den årlige tilbagevendende Åben Festival, som første gang blev afholdt i 2020 og siden da har lavet over 100 arrangementer spredt ud over de to bydele sammen med ca. 100 kulturskabere fra Østerbro og Nordhavn.
  • Etablering af netværksmøder, hvor institutioner, foreninger, virksomheder og lokale aktører fra Østerbro og Nordhavn kan mødes på tværs af fagkulturer og udveksle ideer og skabe nye samarbejder med et fælles mål om at løfte kulturlivet i kulturdistriktet.