Afholdelse af international byudviklings- og kulturfestival i september 2017 for at bygge bro i Sydhavnen samt vise bydelens store potentialer for omverden
Fest i Sydhavnsgade september 2017
DJ set til fest i Sydhavnsgade i september 2017

Industritrekanten - Kulturel udvikling af erhvervsområdet

Kunde: Områdefornyelsen Sydhavnen

Periode: 2016-2017

Arbejde:

Etablering af midlertidige rum for kulturelle aktiviteter, udvikle fællesskaber og bygge bro på tværs af bydelen.

Projektet:

Industritrekanten er et erhvervsområde midt mellem det nye og det gamle Sydhavnen beliggende på Sydhavnsgade i København. Flere af bygningerne anvendes som kontorer og lejligheder, men der er også bygninger, som i en årrække har stået tomme. De tommer bygninger fik byrummet til at fremstå lukket og uindbydende for Sydhavnens borgere og brugere.

I tæt samarbejde med Områdefornyelsen Sydhavnen, NPV A/S og Foreningen Sydhavnsgade afdækkede Vida Local  udfordringerne og de konkrete behov for fornyelse af området. Vi erfarede, at Sydhavnen er rig på kultur, men manglede et kulturelt fællesskab for særligt unge.

Derfor indgik Vida Local i 2016 en midlertidig lejeaftale af de tomme bygninger, hvor vores mål var at aktivere og skabe liv i de henstående bygninger, samt bygge et stærkt fundament for ungekultur og nye fællesskaber på tværs af bydelen.

Resultater:

  • En international byudviklings- og kulturfestival blev afholdt i september 2017, der byggede bro mellem det nye og det gamle Sydhavnen og viste området som et socialt og kulturelt samlingssted for særligt unge.
  • Midlertidige kulturrum blev etableret. Blandt andre BOX-land flyttede ind og tilbød en række faciliteter for iværksættere og afholdte forskellige events.
  • Et stærkt netværk af lokale aktører og interessenter blev opbygget for at sikre, at de lokales ønsker og behov – for områdets udvikling – blev hørt og implementeret.